vrijdag 24 augustus 2012

Attendance van elders

Milène Wolters-Schweitzer (Bilthoven-Zandzegge) en  Wim Wolters (De Bilt-Bilthoven) (Foto: J. von Grumbkow). 
Wie waren de gasten op 24 augustus 2012? Waarom hun vermelding? Een ingewikkeld artikel uit de Rotary Statuten gaat over het bijwonen van clubvergaderingen (attendance). Volgens dat artikel moet je minstens 60% van de tijd aanwezig zijn. Anders zwaait er wat, hoewel niemand precies weet wat. Je kan het wegblijven compenseren. Dat doen Milène Wolters-Schweitzer en Wim Wolters. Ze komen van ver (Bilthoven), vereren de club Heerlen met een bezoek en stellen en passant hun attendance veilig.
Gerard Haack (Heerlen Land van Rode) (Foto: J. von Grumbkow). 
Ook Gerard Haack komt van ver, ergens uit de buurt van Simmerath. Laat je bij je eigen club verstek gaan, dan schijn je binnen veertien dagen voor of na de wekelijkse bijeenkomst (waar je verstek hebt laten gaan) minstens 60% van de duur van de bijeenkomst van een andere club moeten hebben bijgewoond. Dus de secretaris moet er een stopwatch bijhouden. Er zijn zoveel uitzonderingen dat sommigen de onmogelijke score van meer dan 100% halen.
Hans van der Bijl (Hoensbroeck) (Foto: Jasper von Grumbkow)
Maar als de som van de leeftijd en de duur van het lidmaatschap 85 jaar of hoger is, dan hoeft het niet meer. Wat een geruststelling. Die som geldt nog niet voor Hans van der Bijl en Jos Schutgens die vanuit Hoensbroek de club bezoeken. Onze vier bezoekers krijgen geen ouderwetse attendancekaart want het bewijs van hun aanwezigheid is deze blog.
Jos Schutgens (Hoensbroeck) (Foto: J. von Grumbkow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten