zaterdag 26 januari 2013

6 februari 2013: γνῶθι σεαυτόν

Impressie van Wil Pécasse over de komende lezing van Hans Kasper: twee dames in gezellige conversatie. Op de kassa staat hun leeftijd: 55, maar er moet nog afgerekend worden: dat getal gaat stijgen. Heren komen in de impressie uiteraard niet voor want zij steken op de club een sigaartje op. 
Wil Pécasse roept de leden van Rotary Heerlen en hun partners op: γνῶθι σεαυτόν. Voor eenvoudige van geest met een gewone burgermansopleiding, zoals ik, vertaalde hij dit advies van Socrates (niet de Braziliaanse voetballer) als: "Ken uzelf". Wil Pécasse vervolgt het advies met: 
"Dus beste Rotarians en vooral jullie partners: kom op woensdagavond 6 februari tussen 18.00 en 20.00 uur naar onze Rotarybijeenkomst en beluister wat Prof. dr. Hans Kasper uit Maastricht ons te vertellen heeft over ‘het consumentengedrag van ouderen’. Hij heeft hier uitvoerig onderzoek naar gedaan en zal ons van daaruit de spiegel voorhouden. Hans Kasper is wetenschappelijk directeur van ETIL en parttime hoogleraar Services en Retail Management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Maastrichtse Universiteit. Dat belooft wat!"
Eerder stond hier (klik) wat Hans Kasper met socratische methoden gaat losmaken. Hans Kasper is gevraagd door Jan Stoot. Nu is duidelijk waarom Wil Pécasse die oude Socrates van stal haalt. Jan Stoot is namelijk bedreven in de vroedvrouwtechniek van Socrates. Het opdiepen van kennis moet volgens Socrates gaan zoals een vroedvrouw een kind ter wereld helpt. Beurtelings aanmoedigen om door te gaan en dan weer ophouden. Tegelijk zijdelings wat duwen en masseren. Socrates noemde dit de vroedvrouwtechniek. Een techniek waarmee Jan Stoot veel succes had. Op 8 februari probeert Hans Kasper Jan Stoot te evenaren. Met name leden en partners die graag hier en daar een duwtje of een aanmoediging willen krijgen, heeft Wil Pécasse op het oog. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten