donderdag 17 januari 2013

Social sofa 5: Spiegeltje, spiegeltje...

Rob Thalen met het gipsen voorbeeld van de Social sofa, ten huize van Steph en Muis Vaessen (Foto: J. von Grumbkow; klik om te vergroten).

Rob Thalen voert op 16 januari zijn oude Mini door de sneeuw vanuit Franchorchamps om in Heerlen een lezing te houden. Zijn verbazing dat zovele leden de weergoden hebben getrotseerd, kent geen grenzen. Hij gaat vandaag niet spreken over de Social sofa. Rob Thalen moppert wel dat "Social sofa" een vreselijke naam is. Wie op de sofa plaatsneemt, komt op een sociale zetel terecht. Dus onder het tafelniveau. De sofa moet, net zoals Rotary, een afspiegeling zijn van wat in Heerlen gebeurt. Spiegeltje, spiegeltje... de Social sofa krijgt een mozaïek van spiegeltjes. Wie erop gaat zitten ziet de omgeving en zichzelf weerspiegeld en dus dubbel. Maar wel onder tafelniveau. In de mozaïektegeltjes komt beweging. Rob Thalen: "Stiekem in een hoek komt een fragment van het Rotarywiel. Alleen wie de Rotary kent, zal dit half-verborgen fragment herkennen." Dus veel herkenning van Rotary zal er niet zijn. De sofa wordt hopelijk weerspiegeld in de etalageruit van de voormalige boekwinkel van oud-Rotarylid Chrit Winants. Maar over de Social sofa zou Rob Thalen deze avond niet spreken. Waar wel over? Zie het volgende bericht. En over die Social sofa? Er zijn 4 eerdere berichten: klik hier.
Toevallig vond ik een Limburgs Dagblad (2 jan 2013) met daarin een interview met Margriet Kousen van de Stichting Vrouwen laten Heerlen glimlachen. Zij bracht met een aantal anderen The Elephant Parade naar Heerlen. Kunstenaars uit Parkstad beschilderden 38 ofifanten die op verschillende plaatsen in Heerlen een plekje kregen. Later zijn deze geveild voor een goed doel. De olifanten waren voor 100.000 euro ingekocht en brachten 355.000 euro op. Nu komen er 20 zitbanken naar ontwerp van een aantal kunstenaars, waaronder Rob Thalen. Uiteindelijk blijven die banken in Heerlen. Klik om te vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten