vrijdag 12 april 2013

Uitnodiging Lustrum (3): Angelique Paulissen

Ga naar LinkedIn. Daar staat het flitsende profiel van Angelique Paulissen. 's Zondags schuift ze aan op de repetitie van harmonie Sint Pancratius van Nulland met haar bastrombone. Na haar studie zat zij bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds als portfoliomanager derivaten. Toen bij ABN AMRO Bank als adviseur voor "complexe treasury vraagstukken" en strategisch adviseur van de Business Unit Nederland. Bij AZL Vermogensbeheer was zij portfolio manager vastrentende waarden en verantwoordelijk voor de integrale invoering van de derivaten. Angelique Paulissen rondde in 2000 haar studie Chartered Financial Analyst (CFA) af. In 2003 richtte zij het bedrijf Montesquieu op, dat werkt op het gebied van Finance & Risk. Zij houdt zich bezig met Risk Management, Strategische Advisering en Innovatie. In 2011 was zij  zakenvrouw van het jaar voor het MKB. Eind 2012 werd Montesquieu voor de vijfde keer FD-Gazelle.
Op het Rotary-Lustrum van 26 april 2013 in de schouwburg van Heerlen (klik hier) schuift ook Angelique Paulissen aan. Waarschijnlijk zonder haar bastrombone. Gerrie Koerts houdt met haar en enkele anderen een simultaan-interview. Zij kreeg in 2011 de award voor MKB-Onderneemster van dat jaar. Ze onderneemt in een typische mannenwereld. Angelique Paulissen is sinds 2003 mede-eigenaar van Montesquieu Finance BV. Montesquieu (klik hier) richt zich op de financieringsmarkt en financieel risicomanagement. Het bedrijf heeft voor circa tien miljard aan derivaten die ze in de gaten houden voor hun klanten. Derivaten en miljarden... een snelle, flitsende wereld.
Op de website www.driving-fun.com staat: 'Derivatenspecialist Angelique Paulissen (40) ruilde haar Aston Martin in voor een BMW 650i Coupé met een 4,4 liter 8 cilindermotor. Soms neemt ze de BMW 3-serie Cabrio van haar man, vanwege het poldermodel. "Ik heb mijn BMW 3-serie Cabrio doorgeschoven naar mijn man. Maar ik pak de cabrio als ik denk dat het niet gepast is om met die 650 aan te komen. Mensen in Nederland nemen nu eenmaal eerder aanstoot aan een grote auto dan in Duitsland, waar een grote auto een goed teken is. Dat komt door ons poldermodel."’
Angelique Paulissen spreekt over haar geluksgevoel (klik hier):  'Ik vind mijn BMW mooi, ik vind hem chic. Mijn droomauto had ik, het was een Aston Martin Vantage. Deze gaf me een geluksgevoel, terwijl ik stond te janken in de garage toen ik hem in 2010 kocht. Maar hij was zo stug. Hij was niet geschikt om er vele kilometers in te rijden. Na driekwart jaar heb ik de Aston Martin weer ingeruild. Nu ben ik volledig gelukkig. Echt geweldig is het head-up-display, waarmee je in de voorruit ziet hoe hard je rijdt. Dat is goed voor mij, want ik zit zo op de maximumsnelheid. Op de E31 kan ik echt heel hard. Hoewel, hij is begrensd op 250 km/u. ' 
Ach, op diezelfde website van www.driving-fun.com komen ook de klassieke reacties voorbij: 'Tja, de kinnesinne der kleine luyden... Niet zeuren mannen!' 'Deze vrouw geeft het goede voorbeeld.' Geld moet rollen!
Angelique Paulissen nam de prijs in ontvangst van Carmen Breeveld (midden) – voorzitter Federatie Zakenvrouwen – tijdens het feestelijke avondprogramma van The Women’s Conference Europe.
En uit het Juryrapport rolde het volgende: "Na rijp beraad is gekozen voor de vrouw die zich eigenaar mag noemen van een mooi en solide bedrijf. De vrouw die de leiding geeft aan deze fraaie onderneming, acteert in een wereld die nog grotendeels door mannen beheerst wordt. Zij mag zich vol trots MKB-onderneemster van het jaar noemen." Het gaat flitsen en rollen op het Lustrum-symposium van Rotaryclub Heerlen.
Zie ook:
Lustrum (2): klik hier
Lustrum (1): klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten